Címkék

arriba (1) család (1) ebéd (1) gyorsétterem (1) gyros (1) húsvét (1) jam (1) keleti (1) leves (1) mammut (1) másnaposság (1) menü (1) mexikói (1) pub (1) rák (1) rózsakert (1) sonka (1) sör (1) tempura (1) thai (1) tortilla (1) Címkefelhő

A blogunkról

Ezen blog két budapesti fiatal étkezési szokásait hivatott bemutatni. Reméljük, hogy tapasztalataink megosztásávál segíteni tudunk abban, hogy új helyeket fedezz fel, új ételeket próbálj ki.

2011.04.27. 00:19 palbence

Peppino pizzéria - Tapolca

Ma Tapolcán volt dolgom és a több, mint kétórás autóút után már majdnem kiesett a szemem az éhségtől, ezért kénytelen voltam betérni az első olyan étterembe, ahol a pincéreken kívűl más is tartózkodott, ez pedig a Peppino pizzéria volt. Mivel olyan éhes voltam, hogy nagyon, nem tanulmányoztam túl sokáig az étlapot, hevesen ráböktem a cipós fokhagymakrémlevesre (hogy a cipót is felfalhassam) és a pizza alla diavola-ra. 

Szerencsére a levest viszonylag gyorsan kihozták, ezzel szenvedésemnek végre véget vetve. A leves túl jó ugyan nem volt, de a célnak tökéletesen megfelelt: íze nem volt túl karakteres, gyorsan belapátoltam. 

A főételre már jobban tudtam koncentrálni, de sajnos az sem volt az igazi. A mérettel ugyan nem volt probléma, a feltétek minőségével viszont annál inkább: a szalámiról már látásból megállapítottam, hogy az legfeljebb szendvicsbe jó, pizzára nem igazán. A sajt se volt jobb. A legfőbb problémám viszont a csípős hiánya volt. A diavolán vagy az olaszkolbász szokott egyhén csípni vagy pepperonival kompenzálják, ha nem csípős rajta a szalámi. Itt sajnos egyik se volt fellelhető. A pizza tésztája ugyanakkor ízre és átsütöttségre nem volt rossz, bár lehetett volna (sokkal)vékonyabb is.

Az ebéd fénypontja az volt, amikor kihozták a számlát: a levesért 790-, a pizzáért pedig 990 forintot gondoltak elkérni, ennyit bőven tud :)

Összegzés:
Íz: 5/10
Tálalás: 6/10
Környezet: 6/10
Ár/érték-arány: 7/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holeszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr122858181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása